Een warmtepomp is een zuinig en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel of aardgasaansluiting. De werking van de warmtepomp zorgt er zelfs voor dat drie kwart van de warmte die geproduceerd wordt volledig gratis is!

Warmte uit de natuur 

Een warmtepomp kan voor milieuvriendelijke warmte zorgen, omdat het de warmte uit de natuur benut. Het haalt warmte uit lucht, grond of water en brengt die van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur. De warmte die via de warmtepomp vrijkomt, kan gebruikt worden voor de centrale verwarming, de productie van warm water en zelfs voor de verwarming van het zwembad.

Je kan de werking van de warmtepomp eigenlijk het best vergelijken met de werking van een koelkast. Bij koelkasten wordt er immers warmte onttrokken aan voedingswaren, waarna de warmte vrijgegeven wordt aan de omgeving. 

Door een warmtepomp te installeren kan je dus veel besparen op je energiefactuur. Het is ook mogelijk om bij de warmtepomp ook een zonneboiler te plaatsen zodat je bv in de zomer helemaal geen energie moet gebruiken om het sanitair water op te warmen waardoor je nog meer kan besparen 

Doordat wij werken met bekende merken zoals viessmann en vaillant hebben wij voor elk project de beste oplossing dus contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.