Een verwarmingssysteem bestaat uit drie elementen: een warmteopwekker, een distributiesysteem en een warmteverdeler. Samen vormen deze elementen een gesloten verwarmingscircuit en verspreiden ze de warmte op efficiënte wijze in de woning.


Centrale verwarming is een goed voorbeeld om de rol van de verschillende onderdelen van het systeem uit te leggen.

De centrale verwarming levert warmte aan de verschillende ruimten in de woning of de appartementen. Het systeem wordt geïnstalleerd in een centrale ruimte, meestal een kelder, maar ook andere locaties zijn mogelijk. Het hele systeem dat bestaat uit een warmteopwekker meestal een  gas- of mazoutketel maar hier is het ook mogelijk om te werken met een warmtepomp, een distributiesysteem (de leidingen van en naar de warmteverdeler) en warmteverdeler bv radiatoren, convectoren, vloerverwarming, enz, dit allemaal vormt een gesloten verwarmingscircuit. 


Elk verwarmingssysteem is uniek en daarom moet er voor elke woning een aparte studie gemaakt worden zodat het systeem aan de eisen van de klant voldoet. Hiervoor kan u bij ons een op maat gamaakte offerte krijgen specifiek voor uw woning.