Regenwater opvangen is relatief gemakkelijk. Voorzie een regenput van beton of een regenton die in verbinding staat met je dakgoot. In dat laatste geval gebruik je een filter, kraantje en overloop.

Het regenwater dat in de put of de ton wordt verzameld, moet je vervolgens oppompen. Er bestaan een hele reeks regenpompen, met verschillen in vermogen, capaciteit, energieverbruik en kwaliteit. Het opgepompte regenwater gaat daarna door filters die de grove en fijnere vuildeeltjes uit het water halen. Kies hierbij altijd voor zelfreinigende filters. Het gefilterde water wordt naar de tank geleid, terwijl het bevuilde water (ongeveer 10%) wordt afgevoerd. Vaak wordt er een tweede primaire filter geplaatst tussen de tank en de pomp.

Bij elke regenpomp hoort ook een systeembesturing. Deze controleert het hele proces en schakelt automatisch over op drinkwater zodra de tank leeg raakt. Daarnaast voorziet de systeembesturing in een aantal controlefuncties en een niveauweergave van het waterpeil in de tank.


Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.